Spetsmössa

 

Trädgården.

Jag som aldrig hjälpte min mor med att sköta trädgården har nu som husägare blivit riktigt intresserad. Jag läser trädgårdstidningar och frökataloger som en tok varje vår och planerar hur jag vill ha det. Jag flyttar runt mina stackars växter och gör om i rabatterna varje år, ändå är jag inte nöjd men det kanske man inte blir någongång. Det är ju ett föränderligt arbete. Jag har också konstaterat att det är ett ganska dyrt nöje att hålla på med trädgården, allt kostar mer eller mindre. Vad jag lärt mej nu är att inte städa så våldsamt på våren för våra vänner de vilda fåglarna ger faktiskt bort lite fröer som gror och då har jag en planta alderles gratis. Jag prövar nya växter och ideer varje sommar med mer eller mindre bra resultat.

När vi flyttade in här var de flesta rabatter fulla i kirskål så första sommaren rensade jag rabatter hela sommaren men jag lyckades få bort den faktiskt med tålamod och noggrannhet. Jag har gjort om de flesta rabatter och tagit bort en hel del träd och buskar. Huset och trädgården är från 1973 och de föregående ägarna hade inte petat i trädgården någongång såg det ut som när vi började.

 

En blomma som jag nästan har blivit samlare på är Pelargonen. Jag älskar dem och har halva garaget fullt av dem på vintern. Några köpta på Plantagen andra dragna från frö. En del köpta på utställningar. Jag köper dem för att de är söta, läckra eller doftar gott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ankanshem.se © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.ankanshem.se