Fågelhemmet...

Mina fåglar bor tillsammans, det fungerar bra i min flock.

Fåglarna behöver ha en stor bur enligt djurskyddslagen L80. MINST 120 cm lång(bred), 70 cm djup och 80 cm hög om det är för en nymfkakadua.  Undulaterna får bo i en mindre 70 cm lång, 40 djup och 60 hög. Djupet beräknas fågelns längd x2. Det finns väldigt få burar i djuraffärern som är så stora, dessutom är de väldigt dyra. Vi har byggt en själva.

Jag har plockat pinnar i naturen och satt i buren. De är i olika grovlek för att hålla fåglarnas fötter och klor i trim.

Leksaker är kul helst sådana som man kan bita sönder som sugrör eller pärlplattepärlor. Annars är tapeter och trämöbler riktigt bra substitut till husses stora förtret. Det gäller för alla papegojor, stora som små.

På botten har jag tidningspapper. Numera finns det inget bly i trycksvärtan så det går bra att använda. Sand kan orsaka stopp i magen hos fåglar som skalar sina fröer som papegojfåglar gör medans höns behöver sand för sin matsmältning.  

Jag serverar dem undulatfröblandning som de har tillgång till hela tiden, jag brukar tillsätta oskalat sesam samt helt bovete i fröblandningen. Eftersom jag har Harrisons pellets så får de det i en separat skål liksom helt oskalat havre. Grönsaker och frukt serveras men de är inte så förtjust i det så jag strör vitaminpulver över torrfröerna. Olika fåglar gillar olika saker, hrm....Något som alla gillar och som jag ger en till två gånger i veckan är blötlagda fröer som är mera näringsrika än torra. Jag blandar då undulatfrö med duvfrö. Som godis ger jag havre, osötade flingor eller hirskolv.

Jag undviker att ge dem solrosfrö eftersom det innehåller för mycket fett av fel slag. I de flesta parakitblandningar är det solrosfrö därför köper jag undulatblandning istället.

 

ankanshem.se © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

www.ankanshem.se